žemlovka

4. října 2008 v 16:50 | Asi Já |  Recepty
Ingredience
8 žemlí, 1/2 l mléka, 120 g cukru, 50 g másla, 4 žloutky, Oříšky a mandle, 1 lžíce krupice, 2 lžíce kakaa, Udělaný sníh ze 4 bílků.

Příprava
Žemle nakrájíme na tenké plátky a zalijeme vařícím mlékem. Zatímco žemle necháme vychladnout, utřeme máslo s cukrem a žloutkami do pěny, kakao, oříšky, mandle a vychladlé žemle. Nakonec zamícháme tuhý sníh, který zasypáváme krupičkou. nákyp dáváme do vymazané pečící formy, kterou předem vysypeme strouhankou a pečeme asi 45 minut. hotovou žemlovku podáváme s kompotem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama