Jahodové Mufiny

4. října 2008 v 16:50 | Asi Já |  Recepty
Ingredience:
12 středně velkých jahod
150 g másla nebo rostlinného tuku
100 g cukru
1 vanilkový cukr
nastrouhanou kůru z 1 pomeranče
špetku soli
3 vejce
200 g polohrubé mouky
50 g maizeny
1/2 sáčku prášku do pečiva
6 lžic mléka
moučkový cukr na posypání
12 papírových formiček
Postup přípravy:
1.Jahody omyjeme, očistíme a necháme na sítu okapat. Tuks cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme s maizenou a práškem do pečiva, prošijeme na vaječnou směs a krátce šleháme. Nakonec přidáme mléko a vymícháme hladké těsto.
2.Formu na mufiny vyložíme papírovými formičkami, do nichž rovnoměrně rozdělíme připravené těsto. Doprostřed vtiskneme vždy po jedné jahodě. Mufiny potom pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 25-30 minut. Necháme je vychladnout n
3.TIP: Pokud máte mufiny raději křupavější, můžete maizenu nahradit nastrouhaným kokosem, který na pánvi mírně orestujete.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Niki Niki | Web | 3. dubna 2009 v 21:06 | Reagovat

Hezký a obrázek by nebil :)

2 Niki Niki | Web | 3. dubna 2009 v 21:07 | Reagovat

Hezký.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama