čokoládová pěna

4. října 2008 v 16:51 | Asi Já |  Recepty
Suroviny:
200g hořké čokolády,
6 vajec,
1 dcl vody,
špetku soli
Postup:
- Do malého kastrůlku nalámejte na malé kousky čokoládu a přidejte vodu. Za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Jakmile vznikne hladká hmota, kastrůlek odstavte.
- Rozbijte vejce tak, že oddělíte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh
- Když čokoláda lehce vychladne, přidejte žloutky. Pokud chcete pěnu lehčí a snadněji stravitelnou, použijte žloutky pouze 3.
- Do čokoládové hmoty opatrně vmíchejte sníh z bílků. Dejte to velké servírovací mísy nebo do šesti malých mističek a nechte vychladit 2-3 hodiny
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama